De grote Snoezelactie!

UPDATE! Mette en Loeke vertellen hoe het er voor staat.

Wil je doneren voor “De grote snoezelactie!” ? klik hier: https://gofund.me/2192196f

Loeke en Mette zijn een actie gestart en jij kunt meedoen! Wat is hun plan? 10.000 euro bij elkaar sparen om in het HebeHuis een snoezelkamer te maken. Spaar jij een maand je statiegeld op? Ren je toch elke dag rondjes door de polder? Laat je sponsoren voor het HebeHuis? Of heb je daar helemaal geen zin in maar wil je wel bijdragen? Lees dan even verder!

Hebe kan eigenlijk nooit echt ontspannen als ze niet slaapt. Haar lijfje is altijd in beweging en haar hoofd staat nooit stil. Ze reageert op iedere impuls. Ze is erg gespannen en heeft volledig afgestemde één op één zorg nodig. Een snoezelkamer biedt een afgestemde ruimte waar van alles te beleven is voor de zintuigen. Dat is wat anders dan een dutje en maakt Hebe’s leven minder eentonig, ze komt, zeker nu eigenlijk nergens meer om haar kwetsbare gezondheid te beschermen. Snoezelen is een belevingsgerichte manier om afgestemde prikkels te bieden. Het werkt kalmerend, helpt emoties te verwerken en geeft bijzonder contact tussen Hebe en haar begeleider de ruimte. Het uiteindelijke doel van snoezelen is een betere kwaliteit van leven. Snoezelen geeft ruimte voor gevoelens. Het bevordert een dialoog tussen verzorgde, naaste of zorgverlener en de omgeving. Het geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid, en dat heeft Hebe heel hard nodig. 

Snoezelhulpmiddelen of -materialen:

  1. Geven ontspanning.
  2. Gaan verveling tegen.
  3. Bevorderen contact leggen.
  4. Verbeteren het ervaren via zintuigelijk waarneming.

Dit alles zorgt voor afname van onrust en agressie, plezier en laat Hebe meer genieten van het leven. Een snoezelkamer kost veel geld omdat het maatwerk is dat geleverd moet worden. Een op Hebe’s behoeften ontworpen plek die veilig is in het gebruik. Bovendien moet het duurzaam zijn.

Loeke en Mette

Lopende acties voor de Snoezelkamer:

We krijgen zomaar envelopjes met ingezameld geld in de brievenbus. Zoals deze van Marijn, Noud, Bibi en Maes. Dan krijgen we echt even kippenvel! Bedankt lieve schatten!
Tien en Floor haalden in Helvoirt lege flessen op en nodigden mensen uit om op de site te kijken. Dat leverde al meerdere donaties en bestellingen uit de winkel op. Bedankt jongens!!
Julian, de uitvinder van de slaaprobot stuurde er een op naar Hebe voor haar snoezelkamer!! Mensen zijn lief <3 https://shop.somnox.com/nl/product/somnox-slaaprobot/
Désanne en Luna, klasgenoten van Mette, bakten koekjes en verzamelden lege flessen en kwamen zo aan een gigantisch bedrag, supermeiden!!

Mette hield een presentatie over de grote Snoezelactie in haar klas, en nu gaat heel groep 8 van OBS De Koningslinde los voor het HebeHuis! Ze bakken en verkopen lekkers, leveren lege flessen in, houden een loterij en ga zo maar door! We houden jullie op de hoogte! Op de foto zie je Evy die samen met Hannah, Vera, Désanne en Luna, de wijk verwenden met pannenkoeken en smoothies!

https://verhalenverteller.nl/agenda/ Zondag 21 februari speelde Eric Borrias een prachtige benefietvoorstelling voor de grote snoezelactie, bedankt Eric!

Bakkenmetliefde van Berit Companjen doneert een bedrag per verkocht doosje lekkers!